Aseara am vrut sa mergem raw dar cu ingredientele puse la dispozitie, nu prea se putea. Caci mi-a facut cu ochiul o ditamai bucatoaia de somon si mi l-am imaginat eu la un loc cu ceva legume low-carb, ceva condimente si ceva vin rosu, la cuptor, aburinde si gustoase toate. Si cam in 30 de minute, imaginatia mea a devenit realitate. Ce bine ar fi sa se intample asa cu toate visurile mele…
Asadar, ce s-a folosit:
– una bucata somon file
– un ardei gras rosu
– juma de telina micuta
– o ceapa micuta
– 6-7 florete de broccoli
– 4 felii de lamaie
– juma de cana de vin rosu, juma de cana de apa, un pic de ulei
– sare, piper si ceva condimente mix de peste
Nu mai povestim multe ca e prea dimineata si cuvintele nu-si fac locul printre aburii de cafea. Le-am taiat pe toate subtirel, betisoare, feliute, rotund, drept, cum s-a nimerit (mai putin broccoliul), le-am asezat intr-o tava ceramica, in centru am plasat regeste pestele, am presarat ceva ulei peste el, condimentele, feliile de lamaie si tushti la cuptor. Ca sa se faca bine aburi, am acoperit tava cu o folie de aluminiu, cam 10 minute a stat asa la cuptor apoi inca 5, fara nici o folie. Si cu asta basta.
De la legume, cred ca se aduna un maxim de 10 carbs per farfurie ca la cat de mare a fost fileoiul meu, mai ramane si de pranzul de la servici de azi.
Leave a comment