Cand revenim la lucrurile interzise, ne place sa le testam pe alea nemaimancate pana acum. Din nefericire pentru noi, aceasta varianta de garnitura (care de fapt, se poate manca si simplu), este o varianta care ne face sa cadem in pacat cam mult caci e atat de buna ca nu mananci doar o data. Mai vrei si a doua oara, si a treia si gata ca enough is enough iar constiinta noastra isi spune cuvantul. Si am sa va spun ce am folosit pentru fix 4 portii:
– 3 cartofi albi mai mari
– 3 bucati de praz
– un sfert de varza mai mare
– 3 fire de ceapa verde
– 100 de grame de unt
– 2-3 linguri de lapte
– doar sare si piper, patrunjel
Cartofii, spalati, curatati si taiati bucatele i-am pus la fiert pana au trecut testul cu furculita. Adica incepem fix ca la un piure normal. Si daca ne e lene, ne putem opri doar la cartofi.
Separat, intr-o tigaoaie mai mare, am aruncat la calit intai ceapa verde in doar 50 de grame de unt, apoi prazul taiat rondele micute si varza taiata fasiute fasiute. In ordinea asta si lasand cam 5 minute dupa fiecare sa se caleasca si sa le dam posibilitatea sa scada si sa-ncapa toate. Dupa ce am pus si toata varza am mai adaugat putin apa ca sa mai si fiarba un pic. Si am lasat cam 15 minute, pana ce varza paru mai moale dar nu prea moale si crocanta dar nu foarte crocanta.
Cand cartofii au parut fierti bine, am scurs toata apa, am pus restul de unt, cele 2-3-5 linguri de lapte si am pasat, amestecat cartofii doar cu furculita, nu cu mixer, nu cu blender ca sa nu ii sfaram de tot. Si-asa s-au sfaramat mai mult decat mi-as fi dorit eu. Si cand celelalte legume au fost fierte si toata apa se evaporase, le-am pus si le-amestecat cu toti cartofii. Si gata. Am mai pus la servire si o bucata de unt si putin patrunjel si am mancat parca garnitura la o friptura. Oricum merge la orice.
Nu mai numar carbsii ca sunt multi si interzisi prin definitie. Doar asa, ca acum vin sarbatori frumoase si pline de bunatati, ne mai facem si noi de cap.
Leave a comment