Foarte bune si foarte picante. O varianta low carb al aripioarelor picante si crocante. Low carb caci ar mai fi mers si ceva faina sau/si pesmet ca sa fie foarte crispy dar am renuntat la ele ca sa ne urmam dieta. Si am renuntat si la prajeala ca sa fim si low fat. Este extrem de simplu de facut, gata cam in 2-3 ore ca e cu ceva asteptare si marinare. Dar peste partea cu marinarea se poate si sari daca nu mai avem chiar nici un pic de rabdare.
Ce ne trebuie:
– cat mai multe aripioare de pui
– multe condimente: sare, piper, boia dulce, oregano, cimbru, busuioc, curry (plus orice ne mai trece prin cap)
– multe sosuri: de soia, worchester si cel care ne va iuti papilele – sriracha hot chili
– foarte putin ulei, foarte putin vin alb
Asadar, aripioarele se spala bine si le punem pe toate la gramada intr-un castron oarecare. Si incepem pur si simplu sa turnam cu grija sau cu nemiluita din toate condimentele enumerate mai devreme. Inainte de a le lasa sa se odihneasca in super-sosul format, le amestecam bine intre ele si intre toate condimentele. Si le lasam pur si simplu sa stea acolo cat avem rabdare. La mine s-a nimerit sa fie cam juma de ora.
Apoi le-am aliniat pe toate intr-o tava, am turnat tot restul de sos peste ele si pur si simplu le-am bagat la cuptor. Cam juma de ora la foc mai mic, scoase, intoarse, iar juma de ora la aceeasi temperatura si de final vreo 10 minute la foc mai iute ca sa faca o oarescare crusta. Si cu asta basta. Se scot, se racesc si pur si simplu se servesc.
Numarul de carbs este dar mi-e imposibil sa il estimez pentru ca toti carbsii provin de la condimente. Deci e in functie de cat va lasa inima. Eu il aproximez la vreo 10 per portie ca sa fie cu toata acoperirea.
Leave a Reply