N-am stiut cum sa denumesc eu chestiile astea. Nu stiu daca seamana vren pic cu pachetelele chinezesti de primavara la compozitie dar cel putin la forma si aspect, cu ele aduc. Oricum daca nu sunt pachetele de primavara, sunt niste pateuri cu umplutura de carne. De altfel am sa le si trec la patiserie. Si sunt somehow low carb pentru ca avem ceva coca – e adevarat ca e o fasie de zici ca am calcat-o cu tractorul – dar na, sa nu ne facem ca o uitam. Plus ca mai pusei si ceva porumb in compozitie.
Ingrediente:
– aluat din acela extrem de subtire, care nu stiu cum se cheama dar sunt niste foi foarte foarte subtiri – cam 3 foi mi-au trebuit mie. Am citit pe la retetele chinezesti ca la ei s-ar folosi aluat din orez. Al meu era normal, l-am cumparat de pe la vreun hipermarket, caci nu garantam sa imi iasa ceva asa de subtire. Plus ca este o munca in minus.
– 500 grame de carne tocata amestec porc cu vita, dar se poate folosi de oricare
– o legatura de ceapa verde
– un ardei rosu
– 2-3 catei de usturoi
– o conserva de porumb 100 de grame – dar pentru un numar si mai mic de carbo, va puteti lipsi de ea. Macar a mea a fost fara adaos de zahar.
– foarte putina apa cu faina ca sa putem lipi pachetelele
– ulei pentru prajire
– sare si piper si elementul cheie curry – un ingredient care a inceput sa imi placa la nebunie si care o sa apara din ce in ce mai des in retele mele.
Asadar, am purces cu tocatul celor ce se toaca: ceapa verde, ardeiul si usturoiul. Dupa care le-am pus pe toate la calit pana ce s-au calit si am adaugat si carnea. Si am lasat tot amestecul acesta pe aragaz la un foc mediu cam 15-20 de minute pana ce si carnea a dat semne de a fi gata inchegata. Am adaugat sarea, piperul si mult curry. Asa mi se puse mie pata acuma pe acest ingredient.
Dupa ce totul a parut a fi bun de mancat pe loc, am dat la o parte tigaia, am adaugat porumbul si am lasat amestecul sa se racoreasca un pic ca sa nu provoace damage la maini.
In timpul asta am pregatit terenul pentru impachetare. Adica am luat cate o foita din aceaia de aluat foooarte subtire si cu multa delicatete ca sa nu il fac franjuri, l-am impartit in cate patratele s-a putut. Iti vine sa lucrezi cu penseta ca sa nu cumva sa il rupi. In fine, cam 6 parca erau per foita. Patratele sunt destul de mari ca sa putem pune si carne si ca sa le si putem rula.
Asadar, cand am considerat compozitia suficient de rece ca sa poata fi si manevrabila, am purces la fabricarea pachetelor. Cam cate o lingura de compozitie pare arhisuficienta. Am pus compozitia nu foarte in centrul patratului, am tras marginile peste compozitie si am rulat. Cu putina apa cu faina am uns ruloul pe margine ca sa se lipeasca si sa ma asigur ca nu va inota toata compozitia in ulei. Uitai sa spui ca intr-o craticioara se pune ulei la incins. Aici se vor pune pachetelele spre prajire.
Asadar cand am terminat de impachetat vreo 3-4 pachetele, le-am pus la prajit pe toate odata ca sa nu avem diferente prea mari de crocanteala. Daca este foarte mult ulei, se prajesc singurele pe toate partile. Altfel se intorc cand s-au rumenit pe o parte. Si cam asta este totul. Cam 5 minute dureaza procesul de rumeneala. Le-am scos pe un servetel ca sa se scurga excesul de ulei si mai ramane sa astept sa se raceasca.
Delicios este putin spus pentru aceasta mica patiserie. Curry-ul este absolut minunat in aceasta combinatie.
Si acuma sa numaram ce numaram de obicei: 20 de grame porumbul, 5 pentru ardei gras, 5 pentru ceapa verde. Un total de 30 pentru toata compozitia pana acum. Cam 20 mi-au iesit mie caci avusei multi mancai doritori si asta inseamna cam un maxim 2 carbohidrati per pachet. Dar nu am uitat si de aluat asa ca mai adaug 5 ca sa fiu eu sigura. Deci cu aproximatie si cu bataie 7 carbohidrati per pachet. Dar il adaug la 15 ca nimeni nu va putea sa manance doar unul singur. Sunt mult prea bune pachetele astea dar ne oprim la al treilea ca mai mult, nu e voie.
Leave a comment