Asa incepem saptamana. Iar saptamana asta m-am hotarat sa fie low carb, low fat ca sa ne mai curatam un pic de grasimile mancate in ultima perioada. Am incercat de data asta sa fac o salata cat mai fara carbs posibil. Dar chiar daca nu a iesit cu zero total, tot e aproape cu o cantitate ignorabila de carbohidrati. Am adunat ce aveam prin frigider pentru o astfel de salata si iata ce mancam 2 zile la servici, la masa de pranz.
Cam ce am avut eu:
– jumatate de salata verde
– o conserva de ton
– cam 50 de grame fasole din aceea flageolet dintr-o conserva pe care am folosit-o mai demult la broccoli-ul ala minunat
– o ceapa verde
– 100 grame branzica sarata
– o mana masline verzi
Aceeasi procedura – taiate marunt, fasii sau rotund, aruncate toate in bolul cel mare, amestecate, normal ca si degustate si puse la pachet. Atat!
Numarul de carbohidrati: 6 pentru fasole, 5 pentru maslinele verzi, nimic pentru salata, nimic pentru ton, nimic pentru ceapa. Deci cam 10 pentru toata salata, cam 5 pentru o portie de pranz sau cina (sau de ce nu, si mic dejun). Cam asa arata nemachiata si nearanjata. De data asta nu am mai adaugat nimic: nici ulei, nici otet, nici sare si cu toate astea este foarte fresh si gustoasa.
Leave a comment