Gatite la cuptor, excelente pentru o cina low-carb, nimic complicat si nici de foarte lunga durata. La un moment dat ma saturai de vinetele cu mozzarella si tropatai iar netul dupa alte retete de gatit vinetele. Si dadui peste aceasta reteta care suna promitator. Si arata si mai promitator. Asa ca ne-am pus pe treaba cu spor ca sa mai testam si altceva.
Ce mi-a trebuit:
– o vanata
– vreo 4-5 feliute de sunca de oricare (preferata mea de moment este sunca Serano)
– vreo 4-5 feliute de cascaval
– vreo 4-5 feliute de rosii uscate
– foarte putin ulei
– condimente dupa plac, eu am folosit sare, piper, patrunjel uscat, praf delicat
Asadar, fara prea multe pregatiri, am taiat vanata pe lung, dupa cum se vede in poza, suficient cat sa nu se rupa feliile de capat. Am uns fiecare felie cu putin ulei si praful acela delicat. Am asezat cate o felie de sunca, una de cascaval si cate o felie de rosie uscata. Am mai presarat deasupra condimentele si am invelit vanata intr-o folie de aluminiu ca sa o tina strans cu toate cele in ea si am bagat-o la cuptor pentru vreo 30 de minute. Apoi am scos folia si ca sa fiu sigur ca e bine facuta, am bagat-o iar la cuptor pret de 10 minute. Apoi am scos si am mancat ca nu prea mai era nimic de facut.
Carbsii sunt excelenti: cam 15 grame carbs pentru vanata caci nu se poate manca cu tot cu cotor.
Leave a comment