Revenim la raw-food caci imi promisesem eu sa repet reteta asta dupa ce achizitionez un robotel de bucatarie versiunea Barbie. De data asta nu am mai adaugat nimic suplimentar si am urmat pas cu pas reteta Ligie Pop. Din punctul meu de vedere, ambele forme merita gatite: si pasta si salata. Diferenta este binenteles doar de textura si consistenta. La salata se simt mai bine, ca sa spun asa, legumele si nucile, mai crispy, un pic mai crocante.
Noua mea descoperire au fost dovleceii cruzi, care sunt absolut deliciosi cand sunt taiati asa feliute feliute, operatiune executata tot cu minunatul robotel cel nou.
Nu mai e nimic de povestit caci mai povestii odata. Carbsii sunt putini si sanatosi, iar pentru mine a fost si o cina si un pranz la fel de delicios. Stiu, si eu am fost reticenta la dovlecelul crud si mi-a luat ceva timp sa il incerc dar credeti-ma este nemaipomenit de bun asa. Sacrificati unul si o sa vedeti ca merita.
Dovleceii sunt intr-adevar buni si se pot face “paste” din ei folosind ori razatoarea ori curatatorul de cartofi. Se pot amesteca cu un sos de rosii proaspete, facut in blender cu usturoi si cateva condimente. Este un fel de salata superba, racoroasa si plina de savoare. Cu bine!
Multumesc Ligia pentru sfat. Oricum iti urmarisem filmuletul cu paste de dovlecei dar ne lipseste deocamdata masinuta 🙂 Cand o sa apara masinuta in bucatarie, in mod cert o sa apara si pastele 🙂