O alta inventie nemaiauzita de supa crema. Inventie care nu imi apartine ci a fost preluata si prelucrata gusturilor locale de aici. Cum iar intrasem in panica si lipsa de idei de supe creme, tropatai iar netul dupa ceva cremos si special. Si iaca ce am gasit si preparat dupa cum urmeaza.
Ce cumparai:
– 1 kg spanac congelat (de lene sa nu mai stau sa-l curat)
– o ceapa medie si telina mica rau
– 200 grame gorgonzola sau cum specifica si sursa, orice alta branza albastra
– 400 ml lapte
– 200 ml smantana
– 50 grame unt
– sare si piper dupa gusturi
– 2 cuburi delicate de pui
Si am inceput prin a fierbe mai multa apa (cam un litru) in care am pus cele 2 cuburi delicate de pui ca sa fac o oarescare zama cu gust de pui. Separat, intr-o tigaita, am topit untul tot cat era si am calit ceapa si telina rasa fin de tot. Cand a prins ceva culoare si pentru ca intre timp apa din oala fierbea, am pus legumele in oala ca sa fiarba bine. Dupa ceva minute, 10 sa spunem, am adaugat si spanacul, am mai lasat sa fiarba un pic, si laptele si am lasat sa fiarba mai mult. Cand toate acestea bolboroseau de zor, am dres-o de sare (la mine e fara piper).
Bucata cu dungi albastre de gorgonzola am taiat-o in bucatele si am adaugat-o si pe ea. E nemaipomenit cat de mult i-a schimbat gustul in bine. Am luat oala de pe foc si am mai adaugat si smantana si gata. Deci nu mai blenduim ca nu mai e nevoie. Spanacul (fiind din acela congelat) era suficient de maruntit ca sa nu mai necesite mai multa maruntire. Deci gata!
La carbs stam destul de bine: avem cam 40 de la lapte, cam 10 de la smantana si inca vreo 20 de la spanac. Gorgonzola n-o mai pun, ca e infim (o,4 pe suta de grame). In fine, cam 70 per tot oloiul si au fost cam 8-10 portii. Deci un maxim de 10 carbs per castronel, castronoi, farfurie sau cum doriti voi a o servi. Va dati seama singuri ce consistenta delicioasa are, cremoasa si gustul ala de branza albastra…. nemaipomenita este! Binenteles, la servire am mai adaugat o leaca de smantanica…
Leave a comment